Kirkemusikfestival 2024
 

AKADEMISK KOR - "NORDISK SOMMER" - onsdag 7. august kl. 20:00

Akademisk Kor under ledelse af dirigent Nenia Zenana giver i år sommerkoncerter under overskriften ’Nordisk Sommer’ i Rom, i København og i Stubbekøbing.

Forvent lune, lykkelige, lyse og længselsfulde klange i en lille times koncert, som vi dedikerer til den nordiske sommer og de lyse nætters tid.

Foruden en nøje udvalgt buket af danske sange synger vi på svensk, norsk og latin. Glæd dig bl.a. til at høre værker af komponisterne Ola Gjeilo, Edvard Grieg, Evert Taube, Niels la Cour, Poul Schierbeck m.fl.

Vi byder på 18 dejlige sange, som efterlader dig med billeder for det indre øje af sommernatteblå magi, dampende enge, skimrande hav og lyse strande.

 

 

 

 

ESTEN SØRHUS - TROMPET - "FOLKETONEN" - onsdag 14. august kl. 20:00

Esten Sørhus er en 25 år gammel trompetist fra Rena i Åmot kommune (Norge). Musikk har alltid vært hans største lidenskap, ved siden av trening og friluftsliv. Esten har stor erfaring både som solist og kammermusiker inden forskellige genrer, med ensembler av forskellig form og størrelse.

Esten er uddannet fra  Norges Musikkhøgskole og  Högskolan för Scen och Musik v/Universitetet i Göteborg og går nu på  solistlinien "Interpretasjon for ork.instr." v/ Högskolan för Scen och Musik  
Han har vikarieret ved en lang række orkestre bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester og Gøteborgs Symfoniorkester.

Som solist har han bl.a. spillet Arutunians trompetkoncert med Hedmark Symfoniorkester og Haydns trompetkoncert med Göteborgs Akademiska Symfoniorkester.

Ved koncerten i Stubbekøbing Kirke vil fokus være på den norske og svenske "folketone" - som danne grunnlag for en meget stor del av vores klassiske repertoire - og som Esten er vokset op med og nærer stor kærlighed til.

 

 

 

IBEN OG ZIER ROMME - "ROMMEJAZZ" - onsdag 21. august kl. 20:00

Zier Romme Larsen har de seneste år sat et eftertrykkeligt aftryk i den danske jazzverden.

Allerede som 11-årig var den unge pianist solgt til jazzen. Grunden: Oscar Peterson.  Hans far havde givet ham en CD med stjernepianisten, og musikken røg, med Zier´s egne ord  ”ind i årerne på mig”.

Zier har gennem årene spillet med kendte navne fra det hjemlige jazzmiljø som fra udlandet bl.a. Tomas Franck, Jesper Lundgaard, Alex Riel, Hugo Rasmussen, Bob Rockwell, Christina von Bülow, Jacob Fischer, Alvin Queen, Paolo Fresu, Victor Lewis, Rodney Green, Curtis Stigers, Thomas Fonnesbæk m. flere.

Denne aften har Zier allieret sig med sin søster, Iben Romme Larsen, som er uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Iben har gennem årene sunget alt fra Pop til Jazz og klassisk musik. De sidste 9 år har hun bl.a. sunget i vokalensemblet ”Voci Fluenti”, som hører hjemme i Sakskøbing kirke. Derudover kan man ind imellem høre hende sammen med far, Dan Romme, i deres Hammond projekt.

Aftenens program vil være en blanding af Danske sange og Jazzstandards.

 

 

 

SINGH & GOLDSCHMIDT - "MUSIK FOR FRED" - onsdag 28. august kl. 20:00

Singh & Goldschmidt (fra Middle East Peace Orchestra) - består af Anders Singh Vesterdahl på harmonika og Henrik Goldschmidt på obo og vokal. Begge er de virtuoser, begge brænder de for musikken, og sammen skaber de et mangefacetteret musikalsk univers, der opløfter og får hjertet til at skælve.

Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt fører publikum på en musikalsk rejse, som stemmer sindet blidt og hjertet varmt.

Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske værker, Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt.

Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer en stor del af musikken selv. Henrik Goldschmidt nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer, og musikken tager langt hen ad vejen afsæt netop i klezmertraditionen. Anders Singh Vesterdahl har indiske rødder og en solid fundering i Balkan- og sigøjnermusikken og bidrager med en særlig, verdensmusikalsk sound.

Musikken er rytmisk, meget melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i sine lange improvisationer og jiddishe sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musisk forført og forlader koncerten med tonale perlerækker svævende for sit indre øre, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.