Kirkemusikfestival 2021

 

 

Carsten Pedersen - onsdag 4. august kl. 20:00

Den aarhusianske guitarist Carsten Pedersen spiller smuk, stemningsfuld og virtuos sologuitarmusik af bl.a. Scarlatti, Bach, Tarrega, Fabricius-Bjerre og Magle samt 1. sats af Schuberts ”Arpeggione Sonate” sammen med pianist Aase Reidun Sløgedal.

Carsten har undervist på Det Jydske Musikkonservatorium og på musikinstituttet v/Århus Universitet.

I årenes løb har han spillet et stort antal koncerter i kirker, på højskoler mv. både som solist og kammermusiker og førsteopført mange værker i Danmark, bl.a. ved Århus Festuge.

Carsten har indspillet 3 CDer: ”Aquarelle, guitarmusic from South America” i 2002, ”Spanish Guitarmusic” i 2005 og “Fantasia” i 2016.

 

 

 

Frederik Magle - onsdag 11. august kl. 20:00

Organist, komponist og pianist Frederik Magle er en kær gæst i Stubbekøbing Kirke. Han er vokset op i byen og har tidligere givet flere koncerter i kirken.

For nylig nød han stor international anerkendelse for sin: FANFARE AND ANTHEM ”SKYWARD” ("Himmelvendt") - musik til den højtidelige overdragelses- ceremoni hvor Danmark fik overdraget det første af de nye F-35 jagerfly, som er bestilt.

Filmmusik og improvisation på tværs af genrer er også en stærk side ved Frederik Magle. Glæd dig til at høre ham folde sig ud på Stubbekøbing Kirkes dejlige orgel.

 

 

 

FADO NÓRDICO DUO - FOREDRAG OG KONCERT - onsdag d. 18. august kl. 18:30 og 20:30

Monica Jakobsen vil denne aften holde et introducerende foredrag til fado musikken og dens spændende historie på Stubbekøbing Rådhus.
Dette vil vare ca 1 time.
Der vil derefter bliver serveret snacks og portvin - så man blive på Rådhuset - indtil man går over i kirken

Herefter optræder Monica Jakobsen og guitaristen, Søren Tarding Rasmussen i duo i Stubbekøbing Kirke.

Monica Jakobsen, der er dansk sanger og komponist har taget initiativ til gruppen, efter nogle års ophold i Portugal med fordybelse i den portugisiske fado sangtradition.

Ordet “fado” betyder skæbne (af latin, “fatum”) og betegner en 200-år gammel portugisisk sangtradition. Fadosangene var, og er i dag, en måde, hvorpå portugiserne udtrykker deres største sorg og længsel. En aften, både med alvor og et glimt i øjet.

 

 

 

KLAVERDUO NORDEN - SYDEN - ONSDAG 25. AUGUST KL. 20:00

Rosgard Lingardsson Dk/Portugal og João Lucena e Vale – Portugal vil byde på en musikalsk rejse gennem flere Nord- og Sydeuropæiske lande, en rejse fra wienerklassikken til i dag - et sprudlende program for firhændigt klaver.

Programmet har en stærk portugisisk vinkel. Der vil under musikkens gang blive vist billeder der genspejler den unikke portugisiske atmosfære.

Carl Nielsen er også stærkt repræsenteret i programmet. Alle værker er originale på nær Carl Nielsens som er arrangeret at Esther Bobrova Lange og udgivet på Wilhelm Hansens og Norsk Musikforlag.

Duoens Danmarksturné 2021 er støttet af Carl Nielsens og Anne Marie Carl Nielsens fond.

 

 

 

TRIO med KLARINET, CELLO OG KLAVER - ONSDAG 1. SEPTEMBER KL. 20:00

Bonuskoncert i år!

Tage Christensen - klarinet, Anne Turner - cello og kirkens organist, Aase Reidun Sløgedal - klaver.

Efter et langt år med delvis lukkede kirker og slet ingen koncerter, er det dejligt at kunne invitere til hele 5 koncerter i denne Kirkemusikfestival.

Denne sidste koncert i rækken bliver et genhør med musikere der flere gange tidligere har gæstet kirken, samt kirkens egen organist på det nye Hoffmann flygel.
Musik af bl.a. Beethoven og Glinka